A szenci AVE hulladékgazdálkodó társaság nyilatkozata alapján felhívjuk a lakosok figyelmét arra, hogy a községben az elkülönített műanyag hulladék gyűjtésére zsákrendszer van bevezetve. A polgár megvásárolhatja a konténert, beleteheti a zsákot, amelyet megtölt, és az elvitel napján csak a megtöltött zsákot rakja ki. Esztétikai szempontból lehet a lakosnak konténer elhelyezve az udvaron, ha a hulladék ilyen módon történő tárolását igényli. Az AVE cég kizárólag átlátszó zsákokat visz el a szóban forgó konténerekből, mivel a konténerek a műanyag hulladék mellett komunális hulladékot is tartalmaznak.

A községi hivatal fölhívja a lakosok figyelmét arra, hogy amennyiben 2020-as évben változás állt be náluk az ingaztlanadót illetően, mint pl. ingatlan vásárlása, eladása, megöröklése, építkezés, ill. lakhatási engedély kiadása, garázs és melléképület építése, családi ház bővítése és egyéb változások, hogy ebben az esetben kötelesek adóbevallást benyújtani a községi hivatalban legkésőbb január 31-ig.

Az adóbevallást postai úton vagy elektronikusan lehet benyújtani az önkormányzat e-mail címére: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kutyailletéket köteles fizetni minden kutyatulajdonos, akinek 6 hónapnál idősebb kutyája van, ami alól nem mentesek a fajtiszta- és vadászkutya tulajdonosok sem. Az illeték ára kutyánként 5 euró. Továbbá felhívjuk a lakosok figyelmét arra is, hogy amennyiben kutyájuk elveszett, vagy elpusztult, ezt 30 napon belül kötelesek bejelenteni a községi hivatalba. A kutyaadót a lakosok az ingatlanadóval együtt fogják kézhez kapni.

Tisztelt lakosok!

2021. január 1-jétől 2021. január 24-ig a Szlovák Köztársaság kormánya új, szigorúbb intézkedéseket fogadott el a koronavírus szlovákiai terjedésével kapcsolatban:

Az AVE SK Hulladékgazdálkodó társaság Szencről tájékoztatja a lakosokat, hogy a műanyag hulladék begyűjtésére és elszállítására 2021. január 4-én, hétfőn, kerül sor és az elkülönített papírhulladék 2021. január 20-án, szerdán, kerül elszállításra.

Amint leküldi a vállalat az évi tervezetet, közöljük önökkel.

Közöljük lakosainkkal, hogy január 4-től a községi hivatal udvarán 120 literes konténert helyeztünk el a konyhai hulladékra.

Az AVE Szenc tájékoztatja az lakosokat, hogy a közelgő karácsonyi ünnepek alatt a vegyes komunális hulladék elvitelére december 24-e, csütörtök helyett, december 26-án, szombaton kerül sor.

Tisztelt polgárok!

A hulladék árának növekedése miatt a község 2021-es évtől lehetővé teszi az lakosok számára a havi kommunális hulladék gyűjtését is.

Kérjük azokat a polgárokat, akiket érdekel ez a szolgáltatás, ill. lecserélnék a 240 literes kukát 120 literes kukára, hogy 2020. december 30-ig jelentsék ezt be a községházán.

Tisztelt polgárok...

Üdvözlöm Önöket Réte község honlapján. A honlap kialakításával szeretnénk Önökhöz közelebb hozni községünk múltját, de mindenekelőtt jelenét. Bővebben...

Községi Hivatal

obecný úrad Reca

Elérhetőség

Obecný úrad č. 24
925 26 Reca

Polgármester:
PaedDr. Metzner Zoltán

Telefon:
02 / 45 91 51 21
02 / 45 64 94 25

E-mail:
reca@nextra.sk

Ügyfélfogadás
hétfő: 7:00 - 15:30
szerda:7:00 - 16:30
péntek:7:00 - 12:30

Linkek

msreca.sk
dhzreca.sk
recadevils.estranky.sk
revisz.sk
slovensko.sk
dcom.sk
virtualnycintorin.sk