Július 1-jétől az önkormányzat konténereket fog elhelyezni konyhai hulladék gyűjtésére azokon a helyeken, ahol üveggyűjtő konténerek vannak.  Az étolajok és zsírok begyűjtésére díjmentesen vödröket fogunk kiosztani a háztartások számára. Az étolaj elszállítási intervalluma a házak elől  havonta egyszer lesz. Ügyfélfogadó napokon a  községi hivatalban a jövő héttől átvehetik a vödröket.

A lakosokat arra kérjük, hogy a konyhai hulladékot, például ételmaradékot, joghurtot, sajtot, tejterméket, csontot, húst, levest, italt és folyadékot, csomagolt, romlott ételt csak erre a célra kijelölt konténerekbe helyezzék el.

Javasoljuk továbbá, hogy a komunális hulladék mennyiségének csökkentése érdekében vegyék igénybe ezeket a szolgáltatásokat, hogy ezzel növeljük a szeletív hulladék százalékos arányát.

A Pozsonyi Vízművek r.t. tájékoztatja az érintett polgárokat, hogy június 8-án, kedden 8: 00-15: 00 között,  meghibásodás miatt szünetelteti a vízellátást. Erre az időre a Gabi vendéglő mellett Ivóvíztartályt biztosítanak. A vállalat elnézést kér az okozott kellemetlenségekért.

Tájékoztatjuk az polgárokat, hogy május 07-én, pénteken a község megszervezi a COVID-19 szűrővizsgálatot antigéntesztekkel. A gyűjtőhely a kultúrház lesz.

Pénteken a tesztelésre 16:00 órától 20:00-ig kerül sor. Az utolsó mintalevétel 19:30-kor lesz.

Teszteléskor előnyben részesítjük a községünkben élő lakosokat.

Értesítjük a lakosokat, hogy az asszisztens segítségével történő népszámlálásra 2021. május 3-a és június 13-a között kerül sor Szlovákiában, tehát a mi községünkben is. Ebben az időszakban Réte Község lakosai igénybe vehetik az asszisztens segítségét a községi hivatalban ügyfélfogadó órák alatt.

A lakosok igénybe vehetik a mobil asszisztens segítségét is, aki az ügyfelet meglátogatja az otthonában. Kérjük azokat a lakosokat, akik bármilyen oknál fogva nem vettek rész a népszámlálásban, hogy igényüket az asszisztens segítségével történő népszámlálásra nyújtsák be a községi hivatalba személyesen, vagy a 45915121-es telefonszámon. Nyomatékosan felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy a népszámlálásban való részvétel állampolgári kötelesség, melynek elmulasztása pénzbírságot is vonhat maga után.

Tájékoztatjuk az polgárokat, hogy április 30-án, pénteken a község megszervezi a COVID-19 szűrővizsgálatot antigéntesztekkel. A gyűjtőhely a kultúrház lesz.

Pénteken a tesztelésre 15:00 órától 20:00-ig kerül sor. Az utolsó mintalevétel 19:30-kor lesz.

Teszteléskor előnyben részesítjük a községünkben élő lakosokat.

Közöljük az érdeklődőkkel  ,hogy a multifunkciós pálya május 3-tól nyitva lesz az aktuális járványügyi előírások  értelmében.

Kérjük az érdeklődőket,hogy a községi hivatalban jelezzék igénylésüket.

Tájékoztatjuk az polgárokat, hogy április 24-én, szombaton a község megszervezi a COVID-19 szűrővizsgálatot antigéntesztekkel. A gyűjtőhely a kultúrház lesz.

Szombaton a tesztelésre 07:00 órától 17:00-ig kerül sor.  Az utolsó mintalevétel 16:30-kor lesz. Az ebédszünet és a fertőtlenítés 11:00 órától 12:00-ig tart. Az utolsó mintavétel ebédszünet előtt 10.30-kor lesz.

Teszteléskor előnyben részesítjük a községünkben élő lakosokat.

Tájékoztatjuk a polgárokat, hogy a község április 16-án, pénteken megszervezi a COVID-19  szűrővizsgálatot antigén tesztekkel. A gyűjtőhely a kultúrház lesz.

A tesztelésre pénteken 14:00 órától  20:00-ig kerül sor.  Az utolsó mintavétel 19:30-kor lesz.

A tesztelés a tömegközlekedést használó polgárok részére, valamint az óvodába és általános iskolába járó gyermekek szülei számára ajánlott. Nekik 7 napos negatív tesztre lesz szükségük. A tesztelés a faluban élő lakosok fent említett csoportjának ajánlott.

Tájékoztatjuk az lakosokat, hogy május 1-én, szombaton 08:00-tól 16:00-ig nagykapacitású konténerek lesznek elhelyezve a Jednota áruház mögötti udvarban.

A konténerek a következő módon lesznek elhelyezve:

  1. FA - fa esetén szükséges a fém és egyéb részek eltávolítása, pl. csatok, pántok és egyéb,
  2. MATRACOK, kanapéhuzatok, stb.,
  3. ÉPÍTKEZÉSI HULLADÉK - tégla, csempe, gipszdarabok, beton, adalékanyagok, PVC-csövek, WC csészék, mosdók, fürdőkádak, linóleum, kábelek, stb.,
  4. ZÖLD HULLADÉK - fű, levelek, ágak.

A nagykapacitású hulladékot  OSZTÁLYOZVA  gyűjtjük. Ezért arra kérjük a lakosokat, hogy tartsák be az osztályozás szabályait, és a helyszínen vegyék figyelembe az erre felhatalmazott személyek útmutatásait.

Tájékoztatjuk az polgárokat, hogy április 11-én, vasárnap a község megszervezi a COVID-19 szűrővizsgálatot antigéntesztekkel. A gyűjtőhely a kultúrház lesz.

Tisztelt polgárok...

Üdvözlöm Önöket Réte község honlapján. A honlap kialakításával szeretnénk Önökhöz közelebb hozni községünk múltját, de mindenekelőtt jelenét. Bővebben...

Községi Hivatal

obecný úrad Reca

Elérhetőség

Obecný úrad č. 24
925 26 Reca

Polgármester:
PaedDr. Metzner Zoltán, MBA

Telefon:
02 / 45 91 51 21
02 / 45 64 94 25

Önkéntes Tűzoltó Testület:
+421221020643

E-mail:
reca@nextra.sk

Ügyfélfogadás
hétfő:  7:00 - 15:30
szerda: 7:00 - 16:30
péntek: 7:00 - 12:30

Linkek

msreca.sk
dhzreca.sk
recadevils.estranky.sk
revisz.sk
slovensko.sk
dcom.sk
virtualnycintorin.sk